TEDEN RUSKE KUHINJE
V Jezikovni šoli Bartus smo v času Maslenice pripravili teden ruske kuhinje.
V tednu od 16. do 21. februarja smo za vas vsak dan predstavili delček čisto prave, tradicionalne ruske kuhinje.
Dragi obiskovalci bartusovih tečajev, spoštovani krkaši!
Za nami jeteden ruske kuhinje v Krki, kulinarično popotovanje med mesnimi in zeljnimi piroškami, pustnimi palačinkami, močnimi ruskimi juhami in ruskimi ribjimi specialitetami. V času ruske Maslenice smo od 16.2. do 20.2. obiskali vse krkine restavracije in bili nadvse veseli vašega pozitivnega odziva ob pokušini ruskih menijev. Upamo, da smo vam vsaj malo približali bogato rusko kuhinjo, ki je z nekaterimi jedmi precej podobna slovenski oz. slovanski kuhinji in hkrati samosvoja, včasih nenavadna in za marsikoga morda celo eksotična.
Ves »maslenični« teden je na spletni strani naše jezikovne šole potekalanagradna igra, v kateri je sodelovalo več kot 350 krkašev. Vsak dan smo se naučili nekaj novega, med tem ko ste vi pridno odgovarjali nazastavljena vprašanja. Med prejetimi odgovori smo izžrebali 10 polnih zadetkov.
Srečnim dobitnikom prisrčna hvala za zaupanje in iskrene čestitke!
Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili Krki, d.d., Novo mesto in odlični kuharski ekipi, ki je cel teden pripravljala in stregla izbrane ruske jedi. Как настоящие русские повара и хозяева! Спасибо вам большое!
Posebno zahvalo izražamo Ruskemu centru znanosti in kulture, gospe Mariji Patejevi, sijajni gostiteljici in kulinarični mojstrici, ki nam je pomagala z izborom tradicionalnih ruskih receptov, zamesila testo in nam odstrla skrivnost starega babičinega recepta za peko pirogov in pirošk ter gospe Valeriji Kilpjakovi za pomoč pri promociji v upravni stavbi.
Prijazno vas pozdravljamo in želimo vse dobro!
Predavateljice jezikovne šole Bartus iz Ljubljane